keskiviikko 26. helmikuuta 2014

parhaat salaatit...

IMG_1738 IMG_1751
... löytyvät Helsingin Ravintola factorystä. Oikeesti! Ainakin mun mielestä, noi on ihan sairaan hyviä. Jos siis siellä päin asutte tai ootte muuten reissussa siellä niin kannattaa poiketa. Se sijaitsee Aleksanterinkadulla, lähellä Aleksi 13 ja viidennnessä kerroksessa. Siellä saa koota salaatin, johon voi eri riveiltä valita kaksi eri ainesta. Salaatit on tosi ison kokosia ja ne on noin kympin luokkaa. En oo missään syönyt niin hyvää JA TÄYTTÄVÄÄ salaattia, kun tuolla. Kun kavereiden kanssa käydään Helsingissä toi toimii meillä usein ruokapaikkana. Suosittelen! Onkos teillä jotain hyviä salaattiapaikkoja, jota voisitte suositella, ihan ympäri Suomea? 

Vähän vielä kuulumisia tähän loppuun, eli oon vieläkin kipeenä. Silti tänä yönä lähtö Osloon ja pakkaukset kesken. Alotin toissapäivänä uuden sarjan: Game of thronesin ja oon kokussa, paikkailut on siis jäänyt vähän taka-alalle. Tänään kävin myös kampaajalla ja ihanaa, että on vihdoin vähän jotain  muotoa mun hiuksissa eikä ne vaan roiku silmillä. No mä jatkan nyt pakkailua (ja game of thronesia) ja palailen sitten Oslo kuvien kanssa! Cheers.

maanantai 24. helmikuuta 2014

MY BEST FRIENDS

LILJAN1 Arvatkaapa kuka on tällä hetkellä sängyn oma ja flunssan kourissa?... Tättärärää - no minä se olen. Kiva nyt, kun oon lähdössä Osloon torstaina niin toivoisin, että tää ei kestäis kauaa ja kokisin jonkun jännän ihmeparantumisen. Nojoo tää postaus ei kuitenkaan ole musta ja mun kuulumisista vaan mun ystävistä, joten mennään aiheeseen.

 Ollaan tunnettu mun parhaiden ystävien kanssa jo tooosi pitkään yhden kanss ajo yli 10 vuotta ja ollaan niinkun siskoksia. Iloitaan, nautitaan, suutuaan ja ollaan surullisia yhdessä. Oon tosi onnellinen, että mulla on tollaset ihanat ystävät joihin voi luottaa, vaikka kaikki muu pettäis. Nyt lukioaikana on alkanut arvostaa aikaa ystävien kanssa ihan eri tasolla, koska tulee nähtyä niin paljon harvemmin. Oon tutustunu nyt pienen ajan sisällä moniin mahtaviin ihmisiin, mutta se on niin eri kun voi oikeesti vaan chillata ja olla täysin oma itsensä tuolla meidän porukassa. Ollaan välillä vähän sekoja, ehkä lapsellisiakin, eikä monet varmaan ymmärtäisi meidän läppää mutta musta se on just fine. Oli hauska, kun nyt koko porukalla kokoonnuttiin Helsingissä eikä jutut olleet muuttuneet pätkääkään! Se on vaan hyvä merkki, ei sen ajan tai välimatkankaan tarvitse tuhota vahvaa ystävyyttä. Lukion jälkeen ihmiset varmaan lähtee omiin suuntiinsa, mutta mä silti toivon, että meidän sekoporukkamme pysyy ja vaikka sitten skypen välityksellä heitellään sitten omia tyhmiä vitsejämme.
Mulla on maailman parhaat parhaat ystävät 

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Aamupalaa

IMG_1259 IMG_1279 IMG_1254
Vähän panostusta tämänpäiväiseen aamupalaan. Oli kyllä aika äklömakeeeta, mutta ainakin näytti kivalta :) No anyways hyvät aamut kaikille, palaillaan pian!

lauantai 22. helmikuuta 2014

Friendship is about finding people who are your kind of crazy

Collage11 IMG_1047 Collage87 IMG_0961 IMG_1085IMG_0942
Mun loma alkoi ihanissa merkeissä, kun lähettiin kohti Helsinkiä Petralle. Ihana olla taas tyttöjen kanssa yhdessä, tätä on niin kaivattu!

Noi tossa hypettää jääkiekkoo ja mä kattelen täältä koneen takaa sivusilmällä peukkuja pitäen. En vaan oo oikeen ikinä innostunut tästä penkkiurheilusta, mutta täytyy myöntää, että näin olympialaisten aikaan toivon kuitenkin Suomelle onnea.
Aina kun me ollaan porukalla yhdessä niin ei suunnilleen tehdä muuta kun syödään. Ollaan syöty ihanaa salaattia, pastaa ja nyt on juustokakku jääkaapissa jähmettymässä, can't wait. Tää on vaan niin ihanan rentoa, kun ei tarvii stressata koulusta ja voi vaan nauraa ja sekoilla parhaiden ystävien kanssa.

Hyvää loman alkua kaikille kenellä se eilen alkoi, nautitaan :)

tiistai 18. helmikuuta 2014

sarjavinkkauksia

Vaikka kohta alkaakin olemaan jo kevät ja sarjojen katselu saa toivottavsti väistyä ulkonaolon ja muun ihana keväisen touhuilun tieltä, tulin silti jakamaan teille vähän mun lempiasarjojani. Onhan sitä talvea vielä jäljellä...
Collage2
Mun ehdoton lemppari, numero uno, on Gossip girl. Jos joku teistä ei ole sitä ikinä katsonut niin kipinkapin katsomaan! Toi sarja on vaan niin mahtava, koukuttava ja siinä voi elää mukana sellaista NYCin unelmaelämää, suhdedraamoinen kaikkineen. Gossip girlin juoni pyörii New Yorkissa asuvien rikkaiden nuorien ympärillä ja kuten nimikin kertoo juoruja on luvassa. Gossipissa on kuusi kautta ja niiden aikana mä oon ehtinyt jo rakastua lähes jokaiseen ja hahmoon ja sen persoonaan kuin oikeeseen ihmiseen.
Thanksgiving-brunssit, täydelliset juhlat, ihmisten upeat tyylit, limusiinit ja hyvännäköiset pojat on saanut mut katsomaan Gossipin jaksoja uudestaan ja uudestaan. Ei siihen vaan kyllästy.

Collage
Prison break/pako
Katsoin joku aika sitten Paon kaikki neljä kautta ja vähän samoin kuin Gossip girlissä, jäin koukkuun ja rakastuin niihin hahmoihin. Paossa, nimensä mukaisesti, paetaan. Vankiloista, murhaajilta ja muilta kauheuksilta. Siinä oli mulle just sopivasti jännitystä ja draamaa. Suosittelen kyllä katsomaan ehdottomasti, kaikille tää ei välttämättä nappaa ja itsekkin olin aluksi aika epäilevä, mutta muutaman jakson jälkeen aloin kuitenkin jo lämmetä.

Collage1
Suits/pukumiehet
Suits on mun viimeisin sarjani, jota oon katsonut ja jonka juuri sain päätökseen. Sarja kertoo lakifirmasta ja siellä työskentelevistä ihmisistä. Musta varsinkin tän sarjan alku oli tosi jännästi toteutettu eli jos ette muuta halua katsoa niin katsokaa vaikka edes ekaa jaksoa. Tässä sarjassa pitemmän päälle juoni aikalailla toistaa itseään mutta mä en kuitenkaan ollut missään vaiheessa tylsistynyt, vaikka aika pihalla niistä lakijutuista olinkin. Ja mä kun koukutun helposti, niin pakkohan tääkin sarja oli iltojen kuluksi ja läksyjen välttelemiseksi katsoa. Ja täytyy sanoa, että harmittaa kun se on ohi. Jostain oon kuullut huhuja, että pian tulisi kolmas kausi, mutta tarkalleen en mitään tiedä.

Tossa nyt mun tän hetken top-3 sarjat. Noita kaikkia pystyy katsomaan ainakin Netflixistä!
Tajusin vasta, että kuinka hirveen määrän tunteja oonkaan saanut uppoamaan erilaisten sarjojen ja elokuvien katseluun... Huhhuh. No mikäs siinä, musta se on tosi hauskaa puuhaa. Varsinkin illalla, rankan päivän jälkeen, viinirypäleiden kera omassa sängyssä. 

Ainakin kaksi ekaa noista sarjoista oli varmaan monille tuttuja ja mä voisin vielä leffa/sarjanörttinä mainita muutaman hyvän lisää.
-Millerit
-ps. I love you
-The great gatspy
-21 jump street
-Pretty little liars
-Breakin bad
-Serranon perhe (ehkä eniten suunnattu espanjan lukijoille)

Nyt olis teidän vuoro heitellä mulle teidän lempparileffoja tai sarjoja! Mulla alkaa meinaan ideat loppumaan kesken ja olisin ikuisesti kiitollinen jos saisin jotain lisäviihdykettä mun iltoihin.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Happy Valentine's day !

a1
♥ Hyvää ystävänpäivää ja perjantaita kaikille! Ja älkäähän unohtako kertoa ystävillenne, kuinka tärkeitä he teillä ovat.

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

meill on tequilaa ja kasvomaalit

a1 a2 a3 a4 Shotsit täältä. I love them! And I wish it could be summer already.

torstai 6. helmikuuta 2014

HUOMIO TAMPERELAISET!

a2 a3 a1
Me ollaan siis Kiran kanssa pistämässä lauantaina 8.2 Tampereen Radio-kirppikselle vaatteita.
Jos kiinnostaa käydä tsekkaamassa, niin pöytänumero on 13. Hinnat on alhasia, kaikki alle kympin luokkaa ja vaatteet hyväkuntosia. Jos satutte täälläpäin asustamaan, niin käykää ihmeessä vilkasemassa!

tiistai 4. helmikuuta 2014

Carpe that fucking diem

Heipähei ja hellät tunteen! Tai oikeestaan jännittyneet. Sain eilen Rotaryltä sähköpostia, jossa kerrottiin, että mulle on nyt ensisijaisesti paikkaa haussa........ AUSTRALIASTA.
Se oli siis mun eka vaihtoehto ja oon tosi yllättyny ja onnellinen, että sen asian eteen, että mä oikeesti pääsisin sinne minne haluisin ollaan valmiita tekemän töitä. Monet rotary vaihtarit saikin pitkin viikonloppua niitä sähköposteja, jossa kerrottiin heidän vaihtomaansa ja mä sitten epätoivosena oon kärttynyt sitä sähköpostia kokoajan. Kunnes sitten eilen sain sen. Siinä kerrottiin, että parhaassa tapauksessa mun paikkani siellä vahvistuu tämän kuukauden aikana, paihimmassa tapauksessa vasta toukokuussa. Siinä onkin sitten odottelemista. Heh.
Collage2
En oo vielä jotenkin sisäistänyt sitä, että oon oikeesti lähdössa ja että mä todelllakin tuun viettämään mun ensi vuoden jossain muualla kun täällä turvallisessa kotisuomessa. Oon niin onnellinen mun päätöksestä lähteä ja siitä, että mun perhe on tukenut sitä. En oo kerennyt vielä yhtään panikoimaan tai jännitämään tätä asiaa, koska maakaan ei ole vielä varmana tiedossa, mutta kyllä se paniikki sieltä varmaan vielä jossain välissä nostaa päätään.
Collage1
Syy siihen miksi mä halusin lähteä vaihtoon on niinkin yksinkertainen, kuin uteliaisuus. Mä haluun nähdä maailmaa, en vaan käsitä kuinka joku voi pysyä samassa paikassa koko elämänsä ja olla onnellinen. Meillä on elämä ja koko maailma edessä, miksi siis jäädä paikalleen! Kaikilla ei tietysti ole mahdollisuutta lähetä vaihtoon ja mä oonkin tositositosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta.
Collage3
Tiedän jo valmiiksi, että vuosi tulee olemaan raskas ja vaikea, mutta samalla varmasti opettavainen ja upea ja ainakin ainutlaatuinen kokemus. Mulla ei oikeestaan ole mitään ennakkoajatauksia ja haluan pitää sen sillä tavalla, koska liiat odotukset voi sitten tuottaa pettymyksiä.
dez2011_4
Nyt vaan sormet ristiin sen puolesta, että saisin maatietoni mahdollisimman pian niin tää voisi alkaa tuntumaan jo vähän realistisemmalta. Jos teillä heräs jotain kysymyksiä tähän mun vaihtoon liittyen niin vastaan mielelläni ja hei tartutaan hetkeen ja nautitaan elämästä nyt ja huomenna ja aina, missä ikinä ollaankin.

kuvat täältä (paras fiilistely paikka ikinä)

maanantai 3. helmikuuta 2014

unnecessary

a2 a3 a8 voivoivoivoi.... Miten mä selviän huomisesta ruotsinkokeesta? En tosiaan tiedä. Pitäis olla onnellinen, että kohta tää koeviikko on ohi, mutta silti toi huominen stressaa ihan järjettömästi. Kuusi iltaa ja vähän vielä siihe päälle lukemista ja enää ei vaan oikeen nappaa.

En jaksais enään odottaa sitä maatietoa rotarilta, monet on sen jo saanut ja mä oon ihan kärsimättömästi kokoajan päivittämässä sähköpostia. En jaksa yhtään koulua, oon niin korvia myöten täynnä niitä huonoja opettajia, opetustyylejä, käytäntöjä ja sääntöjä jotka ei auta tai edistä kenenkään oppimista. En tiedä millaista siellä mihin sitten ikinä menekään tulee olemaan, mutta ainakaan ei niistä tuloksista tarvii stressata kun ei niitä mihinkään lasketa. Eli periaatteessa mulla on ens vuonna tulossa vähän niinkuin välivuosi, en malta odottaa!

No okei riittää tää turha jaarittelu, meen nyt tekeen jotain ruokaa ja sitten koitan jollain kumman taialla taikoa päähäni jonkun miljoona sivua ruotsin kielioppia ja sanoja. HIPHEI.

lauantai 1. helmikuuta 2014

kashmir

a2 a1 Joskus sitä vaan sattuu löytämään tosi hyviä löytöjä, kirppariltakin. Löysin tällasen mustan kashmir neuleen 20€ ja oon ihan innoissani. Se oli tosi mukava päällä ja oon muutenkin pitkään ettinyt tollasta ihan perusneuletta. Oon aina ostanut sellasia ei-niin-laadukkaita vaatteita, koska tuntuu kauheelta käyttää tosi paljon rahaa yhteen vaatteeseen kerrallaan mutta jotenkin mä kuitenkin mielummin panostan yhteen vaatteeseen, kun sitten  ostan hirveen kasan vaatteita joita en käytä tai jotka menee heti rikki. Tässä vaatteessa oli sitten laatu sekä hinta kohdallaan, ei voi valittaa!

Jos muuten tulee mieleen postauehdotuksia niin kommentteihin voi laittaa, tuntuu että postaan vaan tällasia turhia päivityksiä ja haluisin saada tänne blogiin vähän erikoisempiakin postauksia ja jotain sellasta josta tekin tykkäätte. Ja puhevideo on tulossa, omalla ajallaan tosin, mutta tulossa on!