tiistai 29. maaliskuuta 2011

selvästi hyvä päivä



bbblo 009

bbblo 010

bbblo 008

norja 070

bbblo 002
Tänään oli taas ylläri ylläri aika normaali päivä. Koulussa ihana lyhyt puol kahen päivä, ei ollu kun kässää, äikkää ja musikkia. Sain tietää että pikkuveli ja iskä oli menossa laskettelee joksku pariks tunniks ja mä lähin mukaan. Otin laudan hehe, en oo mikää mestari. Oon pari kertaa käyny laudalla laskees, olin sillee ihan hyvä että en kaatunu kun pari kertaa. Joo sitten ku kaaduin nii satutin selkäni ja sattuu kävelykin, toivottavasti se kipu nytte lähtee äkkiä pooois,,,, Ulkona on ihana ilma ainaki tääällä, toi aurinkoo! Mutta pikkuhiljaa aatttelin siirtyä sen äikän pariin,,..,.??

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kesä tänne !

liljankuvia 004

liljankuvia 005

liljankuvia 003

liljankuvia 002liljankuvia 001
liljankuvia 007 Moi ihmiseet ! Tää norjan jälkeinen viikko on menny silleen, puolikuntosena, kun on kauhee yskä, nuha ja kurkkukipu. En oo mitään ihmeempia puuhaillu, ollu kaverien kaa, tehny läksyi + valmistellu esitelmää, käyny 3+1 päivillä jaaa ollu pihalla. Nytten oon Petralla, mutta jonku ajan päästä meen kyllä kotii lepäilee. Toivottavasti noista mun epämääräsistä Norja kertomuksista sai ees jonkunlaisen kuvan siitä matkasta. Mutta siis vielä kerran hauskaa siellä oli! Muuten teitahä on jo yli 160, kiitti !(: Ja niin se kesä tänne, kiitos!

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Norway day 8, 9, 10 ja 11

norja 779

norja 826
Day 8
Herättiin normaaliin aikaan joskus puol kaheksan maissa. Meillä oli semmonen toine vaan ulkona olo päivä, ei mitään vaelluksii tai mitään. Mulla oli jalka edelleen niin kipee että en siellä paljoo pystyny mitää tekee mutta ulkona kuitseki olin. Kun meillä oli vapaa aikaa monet meiän luokkalaiset meni laskee semmosta pikkumäkee laudalla ja suksilla. Nojoo ekaks Kira joka laski laudalla ja meni hyppyristä kaatu ja lauta tuli päähän, ku sillä ei ollu kypärää. No siitä tuli sitte sairaala reissu, siellä sille laitettii kuulemma tikit mutta ei silleen mitään vakavampaa. Jonku ajan päästä siitä ku Kira oli satuttanu päänsä meiän luokkalainen Miska yritti tehä hyppyristä suksilla jotain takaperin volttii tyyliin ja tuli niskoilleen ja sai jonku lievän muistin menetyksen ja aivotärähdyksen ja joutu kans lähtee sairaalaan ja olleen siellä yötä. Silleen että ehkä se kypärä olis kuitenki ollu ihan ok ? :D Nojoo kuitenki meillä oli sitte illemmalla semmonen juhla ja tosi hyvää ruokaa kun oli vika kokonainen päivä siellä. Mentii josku kahentoista maissa nukkuu sen jälkee ku oltiin vielä käyty juttelees niillle tanskalaisille.

norja 779

norja 892

norja 901

norja 905
Day 9
Koko aamu siivottiin ja muutenkin laiteltii paikkoja kuntoon, kun oltii sanottu moikat niille tanskalaisille sille koko paikalle ja pakattu lähettiin kohti kotii.  Ekaks kuitenkin pysähdyttiin Lomin kylässä siellä vaan kierreltii ja kateltii. Se oli semmonen himo söpö pikku kylä. Sieltä ajettiin hakeen se päänsä telonu Miska sieltä sairaalasta, se oli ihan kunnossa ja sen muisti oli alkanu jo palautuun. Sitten mentii pizzalle, Oli ihan hyvää se pizza mutt siinä oli vaan ihan sairaasti pippurii joten se oli vähän oudon makusta. Sitte koko loppu ilta ajettiin bussilla kohti Ruotsii. Kun pästiin Ruotsiin mentiin siellä taas koululle nukkuun.

norja 937

norja 939

norja 943

norja 962

norja 1020

norja 1065

norja 1082

norja 1115

norja 1120

norja 1121

norja 1125

norja 1132

norja 1139

norja 1142

norja 1146

Day 10
Sieltä koululta lähettiin Tom Tit tiedemuseoon tai se oli vähän samanlainen kun heureka. Siellä syötiin ja sitte kierreltiin joku pari kolme tuntii. Sitte mentiin vielä vanhaan kaupunkii kiertää, kaikki kaupat meni kyllä just sopivasti viideltä kiinni kun tultiin joten ei päästy minnekkää. Vanhasta kaupungista mentiin laivaan jossa normisti kierrettii taxfree ja muutenki vaan hillutttiin pitkin laivaa. Käytiin kannella ja tälleen.

Day 11
Herättiin jo joskus kuudelta siihen laivan ihme saapumis herätykseen, ei mikään nii ihana herätys. Siivottii vähän hyttii ja pakattiin tavarat kasaan. Kun mentiin oottaan että päästäis ulos ja näin kaikilla sen cocis päkin ja kun olin itte ostanu kanssa ihmettelin että missä se mun oma on. No tajusin että olin jättäny sen sinne hyttii ja ihan täysii juoksin hakee sitä se sitte oli siellä mihi olin sen jättäny mutttaa pelästyin vähä. Laivalta mentiin bussiin jolla ajettiin johonkin teboilille jossa syötiin aamupala. Sieltä sitten vaan suoraan tampereella jossa purettiin bussi ja lähettiin kotiin. Ps. koko kotimatka meni sitte tota hoilaten ! 



Elikkä tossa nytten kokonaisuudessa toi norjan matka. Siellä oli ihan sika kivaa ja varsinki kun ystävystyttiin niitten tanskalaisten kaa.

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Norway day 7

norja 798

norja 784

norja 790
Huppari, Bik bok 100kr
norja 793
Jumpperi, h&m 99.90kr
Day 7
Elikkä aamulla heräsin sisällä, vaikka olin illalla menny sinne laavuun nukkuun. Eli olin siis sillon yöllä lähteny vekka sieltä. Sinä päivänä kaikki ne halukkaat johon mäkin olisin toivottavasti kuulunu jos se mun jalka ei edelleen olis ollu niin kauheen kipee lähti sinne isolle vuorelle. Mä sitten vaan lueskelin Demii ja vaan istuskelin siellä huoneessa, kun toiset si kiipes johonki vuorelle. Kokopäivä meni sille hitaasti vaikka mitään ei ees tapahtunu. Illalla sitte syötii ja oli vapaa aikaa jota mulla oli ollu kyllä kokoajan ja sitte joskus kymmene maissa mentii nukkuu. Mulla ei oo tosta päivästä oikeen kuvia muutaku tosta huoneesta ja jotai maisemaa niin esittelen ne mun minimaaliset ostokset nytten (:

torstai 24. maaliskuuta 2011

Norway day 5 ja 6

norja 603

norja 534

norja 394

norja 451

norja 358
Day 5
Taas oli normaali aamuherätys, aamupala ja semmonen pieni "kokous". Siellä saatiin kuulla että mentäis semmoselle 1500 mertiä korkeelle Sooleggi huipulle. No lähettiin sitten siinä kymmenen maissa kiipeen sukset jalassa sinne ylös. Oli siis ihan ei kivaa kiivetä ylös. Ja taas kerran ne maisemat oli iiiiiihan sika ihania ja se laskukin <3 Kun tultiin takasin oli vapaa aikaa. Oltiin niitten tanskalaisten kanssa syötii karkkii ja si illalla mentii tietty nukkuu.

norja 629

norja 695

norja 764

norja 780

norja 752

norja 681
Day 6
Aamupalan ja sen normi kokouksen jälkeen meillä oli sellane pikkupikku hiihto joku pari kilsaa, seki tuntu raskaalta kun oli sillä eilisellä vaelluksella jotenki jalka rasittunu ja oli ihan tositosi kipee. Aattelin jo kääntyy takasin ku sattu niin paljon. Noo kestin kuitenki sen. Oltii taas vapaa aikaa tanskalaisten kaa, niist rupes aina vaan sillee tykkää enemmä tai niinku mitä enemmän puhu. Sitte mentii vielä Kiran kaa pihalle kuvailee ja jotain. Illalla mentii laavuun nukkuu, aluks oli ihan hyvä nukkkuu sitte tuli kylmä ja lähettiin parin luokkalaisen kaa keskellä yötä nukkuu sisään. Siinä sitten selittelemään keskellä yötä, puoli unessa, enkuks jolleki oppaalle joka oli heränny ku tultiin että miks tultiin ja mistä.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Norway day 4

norja 345

norja 338

norja 342
Day 4
Herättiin, mentiin aamupalalle jonka jälkeen meillä oli semmone kokous siitä mitä sinä päivänä tehään ja samalla kans koko sillä viikolla. Sillo ohjelmassa oli sellasta paikkoihi tutustumista ja niinku muutenki vaa ulkona oloo. Sitte vapaaehtoset sai lähtee semmoselle pikku retkelle, johonki vuoren huipulle. Ja nii mä tietty lähin :S Oli ihan sika upeita maisemii ja se jonku puolen tunni laskettelu alas <3 Nojoo kiipeemine ei sitte ollu yhtä hauskaa mutta ei siitä enempää. Kun tultii takasin siellä ootti meitä ne Tanskalaiset ( siis ns. kirjekaverit jotka tuli meiän kaa sinne Norjaan myös ). Niitenkaa tuli puhuttuu ekana päivänäki jonki verran tai sillee mikä tällä mun mahti enkun taidolla nyt voi, mutta siis ne oli sillonki ihan sillee kivaa porukkaa. Loppuilta hengattii niitten kaa, si jossai vaihees mentii nukkuu.
Ps. musta ei tuolta oo kauheesti naamakuvii, ku ei kukaa oikee jaksanu ottaa ja ne harvat mitä on ni ei oo mtn hienoi.